Naturista Oázis Kemping és Szabadidőpark

Általános Szolgáltatási Feltételek

Szolgáltatás neve: szálláshely szolgáltatás
Szolgáltatás helyszíne: Naturista Oázis Kemping és Szabadidőpark,
2337 Délegyháza Naturista part 1318
Szolgáltatás nyújtó neve: Oázis Ingatlan Kft
Címe: 2337 Délegyháza Naturista part 1318
Telefonszáma: +36 24 512 845, +36 70 248 8980
Cégjegyzékszáma: 13-09-214523
Adószáma: 27964066-2-13
Szállás igénybevétele a Naturista Oázis Kemping és Szabadidőparkban
Szállásfoglalás a https://naturista.hu oldalon keresztül történik. Minimum foglalási idő standard árszinten 2 éjszaka, egy éjszakás foglalásra minden esetben egy éjszakai szállás felárat számítunk fel.

 

Gyermekeknek 14 éves korig minden ingyenes, 14-18 éves korig gyermekárat számítunk fel. 18 éves kortól felnőtt szállásdíjat kell fizetni, de 18-23 éves korig érvényes diákigazolvánnyal rendelkezőknek kedvezményes szállásdíjat kínálunk, a diákkedvezmény napi 500 Ft a felnőtt szállásdíjból.. Amennyiben a honlapunkon közzétett díjtáblázatban szereplő kedvezmények valamelyikére jogosult vagy, akkor azt megérkezéskor a recepciónál a jogosultság igazolásával tudod érvényesíteni.

A foglalás érvényesítéséhez 50% előleg megfizetése szükséges

Foglalásod 8 nappal az érkezési dátum előtt szabadon lemondhatod vagy módosíthatod (a módosítás időpontjában érvényes árak szerint), utána a fizetendő díj mértéke a foglalási díj 50%-a, de legalább 1 éjszaka szállás költsége (szállás díj és személyi díj együttesen). A határidőben lemondott foglalásra fizetett előlegből mindenkor levonunk 1 000 Ft kezelési költséget a visszautalásnál. A befizetett előleg késői lemondás esetén felhasználható a meghiúsulási kötbér terhelésére.

I. Érkezés, bejelentkezés

A Kemping területére érkező vendégek a szálláshely elfoglalása előtt kötelesek személyenként bejelentkezni. Fényképes okmányaikat NTAK regisztráció céljából munkatársainknak adategyeztetésre át kell adni.

A parcellákat, faházakat és az apartmanokat vendégeink az érkezés napján 14.00 órától foglalhatják el.

A regisztrált vendégek karszalagot kapnak, melyet kötelesek az itt tartózkodásuk ideje alatt viselni, megkönnyítve a Kemping területére történő beléptetést, és annak ellenőrzését, hogy jogosultak a Kemping területén tartózkodni. A karszalag elvesztése vagy megrongálása esetén 3.000,- Ft pótdíj fizetendő.

A karszalag nélkül a Kemping területén tartózkodókat a Kemping munkatársai és az őrző-védő szolgálat tagjai felhívhatják arra, hogy ott-tartózkodásukat megfelelően igazolják.

A távozás napján a bérelt létesítmények, sátorhelyek 10.00 óráig vehetők igénybe, és vendégeink a távozás napján 20.00 óráig tartózkodhatnak a Kemping területén, de 10 óráig a recepciónál ki kell jelentkezni, a parcellákat el kell hagyni.

Amennyiben gépjárművel bent kívánnak maradni a napi parkolási díjat meg kell fizetni.

A késői kijelentkezés díja 10.000,- Ft.

A teljes szállásdíjat és a gépkocsi parkolást plusz az idegenforgalmi adót (személyenként és éjszakánként 520 Ft) érkezéskor kell megfizetni,

A Kemping végleges elhagyása előtt vendégeinknek ki kell jelentkeznie a Recepción!

A sátras és lakókocsis kempingezés (B és C placcok) csak az erre kijelölt területen megengedett. A kempingezés helyét vagy az igénybe vett parcellát a recepciós szolgálat jóváhagyásával lehet megváltoztatni. A bejelentkezéskor a kapott sátorhelyi nyilvántartási számot a sátorra, lakókocsira, lakóautóra jól látható helyen ki kell függeszteni. A portán kaució ellenében lehet hosszabbítót igényelni, kijelentkezéskor a sátorszámot és a hosszabbítót le kell adni, egyidejűleg a kaució visszafizetésre kerül.

A nem kijelölt helyen történő kempingezés, illetve további parcellák jogosulatlan használata esetén a biztonsági szolgálat, illetve a Kemping recepciójának szolgálata jogosult felszólítani a vendéget, hogy a számára kijelölt helyet foglalja el. Amennyiben ezt egyszeri felszólításra nem teljesíti a vendég, abban az esetben Kemping jogosult a területről kiutasítani, illetve a vendég általi többlethasználat díját a mindenkori díjtáblázat szerint kiszámlázni.

II. Gépjárművek

A járművel érkező vendégek a recepción történt előzetes regisztrációt követően hajthatnak be a Kemping területére, és azt akkor hagyhatják el, amennyiben aktuális kifizetéseiket rendezték. A távozás napján 20.00 óráig tartózkodhat díjfizetés ellenében a regisztrált jármű a Kemping területén, amely nem mentesít a szálláshelyről való kiköltözés alól.

Kérjük vendégeinket, hogy a gépkocsikkal csak saját parcellájukra, illetve a házak mellett kijelölt parkolókba szíveskedjenek beállni! A Kemping területén a KRESZ szabályai érvényesek: TILOS az ittas vezetés; járművel való közlekedés maximum 5 km/h sebességgel megengedett.

III. Fontos tudnivalók

A Recepció április 1. – október 31 . között 8.00-20.00 óráig van nyitva.

A kapu este 22.00 és reggel 06.00 óra között zárva tart, ezalatt a járművel való közlekedés csak különösen indokolt esetben lehetséges.

A délutáni „szieszta” 13.00 – 15.00 óráig, az éjszakai csendespihenő 23.00 – 06.00 óráig tart. Ezen időszakok alatt a többi vendég zavartalan pihenése érdekében kérjük a hangoskodás mellőzését. A kemping területén a vendégek rendezvényt nem szervezhetnek, a kemping aktuális programnaptárában feltüntetett rendezvényeken térítésmentesen részt vehetnek.

Az éjszakai csendespihenő megsértőit, illetve a rendbontókat, károkozókat a Kemping vezetősége jogosult – egyszeri felszólítást követően – a Kemping területéről kiutasítani.

A Kemping területéről való kiutasítás esetén a már megfizetett díjakat nem térítjük vissza.

A Kempingbe látogatóként érkező rokonok, ismerősök látogatójegyet kell, hogy vásároljanak (ennek mindenkori mértékét a Kemping mindenkori díjtáblázata határozza meg), mely legkésőbb 20.00 óráig ad lehetőséget a Kemping szolgáltatásainak igénybe vételére. A Kempingbe látogató vendég kizárólag a kijelölt parkolóhelyen parkolhat, parkolási díj ellenében.

IV. 18 évek aluliak

A Kempingben 18. életévét be nem töltött személyek csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodhatnak. Az életkor megadása nélkül on-line foglaló és érkező kiskorúakat nem áll módunkba a Kemping területére beengedni.

18 éven aluliak a vízi eszközöket csak felnőtt felügyelete mellett vehetik igénybe.

A játszótéri eszközök 50 kg-ig vagy legfeljebb 14 éves korig használhatók.

V. Háziállatok a kempingben

A Kempingbe csak békés természetű, félelmet nem keltő állatok hozhatók be, fizetési kötelezettség mellett.

A háziállatokra vonatkozó térítési díjakat a Kemping mindenkori árlistája tartalmazza.

Házikedvencei oltási könyvét hozza magával, melyet kérésre be kell mutatni!

Póráz használata kötelező!

Háziállatok közösségi- és vendéglátóipari helyiségekbe, játszótérre, strandra, a NEM vihetők!

Az állatok csak a piktogrammal megjelölt helyen fürdethetők (kutyás tó). Az állattartók kötelesek kedvenceik után rendet tartani!

A Kemping területén a közösségi helyiségekbe, vízpartra, vízbe, játszótérre, sportterületre állatot bevinni tilos, valamint tilos az állatot a Kemping területén magára hagyni, még pórázon is.

VI. Karbantartás / berendezések

A vendég kötelezettsége a lakóegység felszerelési tárgyainak ellenőrzése. Ha eltérést, hiányt tapasztal, kérjük azonnal jelezze! Reklamációt utólag nem fogadunk el!

A Kemping területén található szállásokat, berendezési és felszerelési tárgyakat rongálni TILOS! A szándékos rongálás vagy a berendezési tárgyak eltulajdonítása minden esetben helyszíni kártérítést és/vagy feljelentést, valamint a Kempingből való kiutasítást von maga után.

A házak felszerelési és berendezési tárgyaiba történő bárminemű önhatalmú műszaki beavatkozás, illetve a szobák átrendezése szigorúan tilos! Az ebből fakadó cselekményekért a Kemping felelősséget nem vállal!

Kérünk Benneteket, hogy a felszerelési tárgyakat csak a Kemping területén belül használjátok!

Szabadtéri sütés, főzés esetén az ehhez szükséges eszközöket a használat után vigyétek vissza a házakba! A hiányzó berendezési és felszerelési tárgyakért kártérítés fizetendő.

A vendégek használhatják az elektromos és kommunális berendezéseiket és felszerelésüket. Valamennyi berendezést és a felszerelést a vendégek kötelesek szabályosan használni, rendeltetési céljuknak megfelelően.

Tilos azon elektromos berendezések használata (tűzhely, hűtőszekrény, klímaberendezés és hasonlók), melyek nem felelnek meg a szabványoknak. A rendeltetés-ellenes, valamint a szabványnak nem megfelelő eszközök használatából származó károkért a Kemping felelősséget nem vállal.

VII. Elektromos csatlakozás

A kempingben az elektromos rollerek részére 3 darab töltőállomást helyeztünk üzembe. A töltőállomásokon valamint a lakókocsi és sátorhelyeken az áramszolgáltatás külön díj megfizetése esetén vehető igénybe

VIII. Biztonság

Tüzet rakni, bográcsozni csak az arra kijelölt helyen szabad a tűzrendészeti szabályok betartásával és a kempingvezető előzetes engedélyével.

A grillezés a Kemping területén megengedett, azzal, hogy figyelembe kell venni a békés együttélés szabályait, és gondoskodni kell annak végleges eloltásáról, ártalmatlanításáról és a keletkező hulladék biztonságos elhelyezéséről.

A Kemping területén elhagyott értékekért felelősséget NEM vállalunk!

Ne feledkezzetek meg értékeitek védelméről; javasoljuk a szálláshelyek nyílászáróit zárva tartani, amennyiben nem tartózkodtok annak közelében! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy értéktárgyaitok védelméről első sorban nektek kell gondoskodni, és e körben javasoljuk utas- és vagyonbiztosítás előzetes megkötését.

A Kemping elemi- és viharkárokért (jégeső, fakidőlés, lehulló ágak stb.); tűz, fertőzések és betegségek, bűncselekményből, vagy szabálysértésből fakadó, valamint a terrorista cselekmények által okozott károkért NEM vállal felelősséget!

Az elektromos energiaellátó berendezésre (elosztó szekrény) való rákapcsolást és lekapcsolást kizárólagosan a Kemping felhatalmazott személye végezheti.

A Kemping Tűzvédelmi Szabályzata megtekinthető a recepción, úgyszintén a Menekülési Terv, amely az egyes lakóegységekben is elhelyezésre került.

Elsősegély-nyújtás a Recepción és a kijelölt elsősegélynyújtási helyeken vehető igénybe. Amennyiben baleset folytán ellátásra szorul valaki,, kérjük, értesítsétek a Kemping személyzetét.

A Kemping szolgáltatásainak igénybe vétele mindenkinek a saját felelősségére történik. Kérjük, hogy fokozottan ügyeljetek a rendeltetés-szerű használatra, és arra, hogy 14 éven aluli gyermekek csak felnőtt felügyeletével használhatnak bizonyos eszközöket, berendezéseket.

IX. Környezetvédelem

Kempingünk a délegyházi V-s tó fokozottan érzékeny zónájában fekszik. Az itt tartózkodók kötelessége a környezet és a növényzet védelme.

A Kemping területén szemetelni TILOS; kérünk benneteket,, hogy szálláshelyeteket és környékét szíveskedjetek rendben és tisztán tartani! Gondoljatok a következő vendégekre is, szálláshelyeteket távozáskor tisztán hagyjátok el!

A hulladék gyűjtésére szemétgyűjtő edények rendszeres fertőtlenítése az előírásoknak megfelelően történik.

Kötelező a hulladék, illetve szemét ezen gyűjtőedényekben való elhelyezése. A hulladék elszállítása előszezonban heti 1, főszezonban min. 2 alkalommal történik, a szolgáltatóval kötött szerződés alapján.

Amennyiben járművéből benzin- vagy olajfolyást észlel, kérjük azonnal jelezze a recepción!

Kérjük óvjátok a Kempingben található növényeket, bokrokat. Ágaikat, hajtásaikat ne törjétek ne vágjátok le, a csemetéket ne tapossátok le, parkolás során figyeljetek a parkolót szegélyező növényekre!

Kérjük, hogy a ruhaszárító köteleket, illetve a(z elő)sátor rögzítő köteleit NE kössétek a fák ágaihoz!

SZIGORÚAN TILOS a fákba szöget verni, ételmaradékot, szennyező anyagot a növényzetre önteni. Árkot, gödröt ásni ideiglenes jelleggel sem megengedett!

Az érzékeny természet védelme különösen fontos a vízparton és a vízben. A fürdőzők nagy mennyiségű napolaj-használata súlyos terhet jelent a tó élővilága számára. Kérjük, lehetőség szerint használjatok minél kevesebb napolajat, a tóba merülés előtt zuhanyozzatok le a Higiboxban, hozzájárulva a tó vízminőségének megőrzéséhez!

A lakóautót használó vendégek a szennyvizet az erre kijelölt gyűjtőhelyeken kell leengedniük!

X. Strand

A strandot a fürdőzők csak saját felelősségre használhatják

A szabadvizeken való fürdőzés szabályait a 46/2001. (XII. 27.) BM rendelet szabályozza: „TILOS fürdeni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület megvilágított és legfeljebb a mély víz határáig.”

A vízparttól számított 10 méteres körzet strandterület, így lakókocsival, sátorral ezen a szakaszon belül nem tartózkodhattok.

A hattyúk és kacsák etetése egészségügyi okokból (első sorban az állatok érdekében) SZIGORÚAN TILOS!

6 éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett tartózkodhat a vízben. A gyermekért a szülők, a felnőtt kísérők felelősek.

A parti napozóterületen a szokásos tevékenységek (napozás, sport, játék) folytathatók, az ezeket zavaró és a környezetet károsító tevékenység tilos.

A fürdőhelyen tartózkodás során a saját és mások testi épségére mindenkinek kötelező ügyelni.

A fürdés, a vízben vagy a napon tartózkodás mindenkinek a saját felelőssége, azzal, hogy mások testi épségét vagy egészségét, pihenését nem zavarhatja vagy veszélyeztetheti.

A fürdőhely területére kizárólag a fürdéssel kapcsolatos, megszokott, másokat nem zavaró, és a környezetet nem szennyező vagy károsító anyagok vihetők be.

A fürdőhelyet nem látogathatja:

lázas-, gyomor-, bélrendszeri és fertőző bőrbetegségben szenvedő

görcsös állapottal vagy eszméletvesztéssel járó betegségben szenvedő

nagy kiterjedésű kóros elváltozással sújtott

ittas vagy kábítószer hatása alatt álló személy.

A fürdővíz minőségéről a kemping folyamatosan tájékoztatja a vendégeket. A vízminőséget ellenőrzi: Bio-Kör Kft.

A fürdőhely higiéniás kiszolgáló létesítményei a Kemping vizesblokkjában (Hygibox) találhatók. A vizesblokkok folyamatosan nyitva tartanak. A vizesblokkokban a takarítás és a fertőtlenítés folyamatos, a munkákat a személyzet a vonatkozó előírások betartásával végzi.

A vizesblokkok vizes szerelvényeiben levő víz NEM IVÓVÍZ!!! k. A szennyvíz a a Hgiboxoknál telepített szennyvízgyüjtőbe távozik.

A fürdőhely megfelelő előkészítését, annak folyamatos gondozását a Kemping személyzete végzi.

Elsősegély nyújtó hely: recepció, porta,. A segélynyújtó helyen mentődoboz áll rendelkezésre. A segélyhelyről a további segélyszervezetek telefonon történő elérése térítésmentesen vehető igénybe. A segélytelefonszámok (104: mentők, 112: Általános segélyhívó) jól látható helyen kifüggesztésre kerültek.

XI. Dohányzás

Dohányozni csak a kijelölt helyeken lehetséges. Kérjük a dohányzás mellőzését a faházakban és az apartmanokban , közösségi helyiségekben és a recepción.

Kérjük dohányzó vendégeinket, hogy fokozottan ügyeljenek a nemdohányzókra! Ennek érdekében a csikket, egyéb hulladékot – tűz- és környezetvédelmi okokból – megfelelő módon helyezzék el a szeméttárolóban, hogy a Kemping mind esztétikai, mind biztonsági szempontból megfelelhessen elvárásaiknak.

XII.Fotózás, képek készítése

A Kempingben fotó- és videófelvételek csak úgy készülhetnek, ha az azon szereplő személyek ebbe beleegyeztek. Minden vendégünk figyelmét felhívjuk a vonatkozó jogszabályi rendelkezések betartására.

Felhívjuk a figyelmét, hogy drónok, egyéb távirányítású repülő eszközök használata a Kemping területén vagy annak „légterében” nem megengedett.

XIII. Elsősegély / orvosi ellátás

Orvosi ügyelet Délegyháza településen működik, a recepción ezzel kapcsolatban kaphat tájékoztatást. Kollégáink az esetlegesen felmerülő problémák kapcsán segíteni tudnak. Elsősegélyláda a recepción, található.

Az ingyenesen hívható segélyhívó szám: 112. Mentők: 104.

XIV. Ami a Kempingben nem megengedett

A kempingezés szokásos rendjének, írott és íratlan szabályainak megsértése.

Másokat zavaró tevékenység folytatása (látvány, megjelenés, zaj stb.)

A csendes pihenő megzavarása, a járműhasználati tilalom megszegése.

A Kempingbe olyan tárgyakat vagy élőlényeket behozni, amelyek mások testi épségét veszélyeztethetik, mások nyaralását vagy közízlést zavarhatják.

Olyan zászlók, jelvények vagy más tárgyak elhelyezése, amely egyes nemzetek vagy személyek megsértését eredményezhetik.

A Kempingben tilos autót mosni, motorolajat cserélni és hasonló tevékenységet végezni a Kemping vezetőségének engedélye nélkül.

Amennyiben valamely vendégünk olyan magatartást tanúsít, amely mások pihenését nagy mértékben zavarja, vagy a Kemping vagy mások javaiban kárt okoz, és ezt felszólítás után sem hagyja abba, akkor rendőri intézkedést kérünk. Ebben az esetben fenntartjuk a jogot arra, hogy az adott vendéget a Kempingből kiutasítsuk. Ebben az esetben a már megfizetett díjakat nem térítjük vissza.

XV. Vendégeink érdekében

A Kemping teljes személyzete jogosult a Házirend betartását figyelemmel kísérni és a vendégek figyelmét erre felhívni.

Amennyiben a Kemping valamely szolgáltatásával, vagy más kempingezők viselkedésével kapcsolatban panasszal kívánsz élni, ezt a recepción teheted meg személyesen, a Vásárlók Könyvébe való bejegyzéssel, vagy e-mailben a recepcio@naturista.hu címen.

Az Általános Szolgáltatási Feltételek elfogadásával a kötelezettséget vállalsz arra, hogy a honlapon közzétett Naturista Oázis Kemping Házirendjét (https://naturista.hu/kemping/) betartod !

Minden kedves vendégünknek kellemes pihenést kívánunk!

A Kemping Vezetősége