MAGYAR NATURISTÁK EGYESÜLETE
Közép-Európa legnagyobb naturista kempingje
Közép-Európa legnagyobb naturista kempingje
MAGYAR NATURISTÁK EGYESÜLETE
MAGYAR NATURISTÁK EGYESÜLETE
NATURISTA OÁZIS KEMPING
Családi szabadidő - természetesen meztelenül
Családi szabadidő - természetesen meztelenül
NATURISTA OÁZIS KEMPING
NATURISTA OÁZIS KEMPING
MAGYAR NATURISTÁK EGYESÜLETE
Közép-Európa legnagyobb naturista tava
Közép-Európa legnagyobb naturista tava
MAGYAR NATURISTÁK EGYESÜLETE
MAGYAR NATURISTÁK EGYESÜLETE
NATURISTA OÁZIS KEMPING
Szeretnél "saját" naturista vízparti telken nyaralni?
Szeretnél "saját" naturista vízparti telken nyaralni?
NATURISTA OÁZIS KEMPING
NATURISTA OÁZIS KEMPING
MAGYAR NATURISTÁK EGYESÜLETE
"Délegyháza a magyar naturizmus bölcsője"
"Délegyháza a magyar naturizmus bölcsője"
MAGYAR NATURISTÁK EGYESÜLETE
MAGYAR NATURISTÁK EGYESÜLETE

Délegyházi nyugalom és/vagy bulik

acelvaros
Délegyházi nyugalom és/vagy bulik

Sziasztok!

Azt hallottam, hogy lesz egy "pihenőzóna" kempingezőknek Délegyen. Amíg viszont nem épül ki, nagyon jó lenne, ha a kijelölt kempingezőhelyek mellett legalább este tíz után már nem lenne hangos, zavaró zene.

Elmondok egy történetet, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Hétvégére érkeztem feleségemmel és egyéves kislányommal Délegyre sátrazni, idén először mentünk "nyaralni", pont a nyár talán legmelegebb hétvégéjére. Előtte otthon készültünk: megnéztük az MNE honlapját, hogy lesz-e rendezvény, amely miatt esetleg a kicsivel nem tudnánk zavartalanul pihenni. Nem volt ilyen bejegyzés a honlapon. Útnak indultunk hát. Szuper volt az idő, a tó vize, a környezet. Este a szomszédban elé hangos volt a zene, szóltam, hogy altatnánk a babát, és le is halkították.

Másnap este úgy ötven méterrel odébb tettük a sátrat, mert arra gondoltunk, hogy ha újra buliznának ugyanott, ne kelljen hozzánk igazodni. A gond itt jött. Egy másik társaság a sátrunkhoz nagyon közel egy komolyabb szombat esti diszkót szervezett egy lakókocsiból. A zene sokkal hangosabb volt mint előző nap, így ezúttal is szóltam, hogy nem tud aludni pici gyerek. Ketten a társaságból meghallgatták a kérésemet, és átadták az arra járó DJ-nek, hogy mi nagyon szeretnénk, ha halkítanának. Az ősz buliszervizes úr meg sem állt, csak félvállról jegyezte meg, hogy ez "nem megoldható", törődjünk bele, hogy itt nem lesz alvás. Említette a lány, akivel legelőször is beszéltem, hogy már nagyon régóta készülnek arra, hogy ezen a hétvégén megünnepelnek egy születésnapost és a névnapost, és hogy éjfél előtt ne számítsak arra, hogy sokkal halkabb lesz. Én erre azt mondtam, hogy ez a kijelölt kemping és este negyed tizenegy van. Nekünk nincs választásunk, a gyerek nem tud így aludni. Csomagoljunk és menjünk haza? És mindenki más is, aki nem tud emiatt megmaradni? A válasz az volt, hogy altassuk el a gyereket és csatlakozzunk. Ne haragudjon meg senki, de szerintem ez még viccnek is pocsék válasz volt. Nem hiszem, hogy a szintén közelben kempingezőknek - akiről tudom, hogy már bent feküdtek a sátorban és próbáltak volna aludni - nem volt zavaró a zene. Jó zene volt, sok kedvenc számom hallottam. Bár egy repedtfazékhangú karaokipalánta kicsit túlharsogta néha. Végül a hangfalakat kb. 15-20 fokkal elfordították, és picit halkíottak is úgy negyed órára, aztán, ha lehet, még hangosabb lett a zene, így a lényeg nem változott: az esténknek lőttek.

Nos, a bulit én is szeretem, kellenek a nagyobb rendezvények, és az Oázis forgalma miatt is kell, hogy az emberek nagyobb számban jöjjenek és költsenek, de meg kell, hogy legyen a helye a pihenni vágyóknak is. Sőt! Vagy Délegy tényleg a buliról szól, és kifejezetten nem ajánlott kisgyermekeseknek az ottalvás, s ha valaki ott szeretene tölteni egy hétvégét, marad a napi ingázás? Ha igen, elfogadom, és nem jártatom tovább a szám, én, aki csak nyáron tölt pár hétvégét az Oázisban.

De vajon egy tartós bérlő/lakó, akinek a kisháza vagy a lakókocsija a kemping területén van és sok pénzt hoz a telepnek, sokat van lent egész évben, bármikor bármilyen rendezvényt tarthat bejelentés nélkül, ezzel rákényszerítve bárki mást, aki pihenni próbál, hogy költözzön át máshova vagy menjen haza? Költöztünk volna 24 órán belül harmadszor is, ezúttal éjjel a kisbabával tudjaisten hová a sötétben?

Szerintem van megoldás:
1-ha a májustól szeptember végéig a kempingek száz méteres körzetében ne lehessen este tíz után hangos zenét játszani
2-minden rendezvényt (magán vagy szervezett), ahol este tíz után is szól a hangos zene, be kell jelenteni az MNE honlapján, ez által fel lehet készülni előre mindenkinek, hogy mikor lesz nagyobb buli
3-legyen egy kifejezetten pihenőzóna kempingezőknek, messze minden háztól, lakókocsitól, egy külön higi-blokkal, így jöhet az is, aki csak a tücskök ciripelését szeretné hallani
Mivel aznap este nemcsak én szóltam, hanem mások is egy teljesen más buli miatt, másnap reggel a vezetőség is kijött a heylszínre, remélhetőleg várható némi szabálymódosítás a közeljövőben.

Amíg ezen feltételek közül egy sem adott, én már nem merek még egyszer Délegyen aludni családostul, mert ugyanez bárhol a telepen belül megismétlődhet, amíg nincs megfelelő kontroll.

szilvia.takaro
szilvia.takaro képe

Kedves acelvaros!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtatok pihenni nálunk. De mint egy személyes beszélgetés folyamán is említettem, hamarosan megnyitjuk az új placcokat. Ezek a helyek távol esnek a kemping mozgalmasabb részeitől. Azok számára hoztuk létre, akik szeretik a csendet.

Magad is hallhattad, hogy felléptünk a hangoskodókkal szemben. A hangos rendezvények engedélyhez kötöttek, és a weblapunkon minden esetben meghirdetjük ezeket. A házibulikat is szabályoztuk, de betiltani nem lehet, hiszen sokan vannak, akik baráti társaságban zene, tánc, nevetgélés és beszélgetés mellet érzik jól magukat.

Természetes és érthető, hogy egy kisgyermekes családnak mások az igényei. Amint az új placcok elkészülnek, látni fogod a hirdetéseinket a weboldalunkon.

Bízom benne, hogy hamarosan jobb véleménnyel leszel a kempingről.

Üdvözlettel: Takaró Szilvia MNE elnök

acelvaros

Köszönöm, Szilvi a hozzászólást.

Igen, beszéltünk az új placcról Délegyen, mégis úgy gondoltam, le kell írnom a sztorit, így nem száll el csk úgy a szó, és hamarabb lesz rend a fejekben is. Tényleg minden a hangerőn és azon múlik, ki mennyire tartja tiszteletben a másikat.

Várom a fejleményeket. Ezek szerint a mostani sátrazós zóna is marad (ahol érdemes lehet megjelölni, hogy rendezvények lehetnek) és lesz egy nyugisabb hely?

Az Oázis tényleg oázis marad számunkra is!

Pincés Barnabás (nem ellenőrzött)

Hadd ragadok billentyűzetet, mert azon az estén én is ott csetlettem-botlottam a dorbézolók között 40. születésnapomat és névnapomat ünnepelvén.
Örökös vita volt/van/lesz arról, hogy legyen - ne legyen buli, meddig legyen, zenélni is lehet, vagy csak énekelni, satöbbi, satöbbi.
A szombat esti rendezvény előre be lett jelentve a büfés Norbi által, aki szintén névnapját ünnepelte és jól tette. Ha erről nem szereztetek tudomást, ki tehet róla?
Jómagam is természetjáró és természetszerető vagyok, de ha tücsökciripeléses csöndes estére vágyom, akkor kerülöm a kempinget, mint rosszlány a gyóntatószéket. Azért pediglen, mert még ha teljességgel egyedül vagy a kempingben, akkor is BEHALLATSZIK a külsős zenebona, ami miatt biz én is sokszor szitkozódtam elkörítve az illetőt úgy, hogy ha csak a fele bekövetkezik is meggebed.
Az első javaslat nem jó. A büfé forgalma erősen bulifüggő, és senki sem bolond a vendégeit elzavarni a hangulat kibontakozása kezdetén. Márpedig a büfé a kemping mellett van. Nincs buli - nincs vendég - nincs bevétel --- nincs büfé. Ez jó lenne?
Ami a második javaslatod illeti, ez már bizony - amióta az új elnökség megközvéleménykutatta - így van. Mint már említém, be is lett jelentve.
Az pedig, hogy legyen külön zóna... hát nem is tudom. Tudod, elméletileg azért jövünk itt össze, hogy ne legyünk szerteszéjjel, és valahogyan elviseljük egymást. Ez nem feltétlenül súrlódás és zökkenőmentes. Sőt ellenkezőleg...
Én bosszankodok, mert a szomszéd éjfélig handabandázik, a szomszéd bosszankodik, amikor én hajnali fél hatkor vidám pálinkás jó reggelt kívánok mindenkinek. Benne van a pakliban. Sajnos a széthúzás és a megosztás így is éppen eléggé mételyezi ezt a kis közösséget, emiatt nem lenne jó külön helyeket elszeparálni.
Külön hely a bulisoknak, külön a nyugisoknak, külön az időseknek, külön a gyerekeknek, külön a lányoknak, külön a fiúknak, külön az EGYEBEKnek, külön a fehéreknek, külön a feketéknek, külön a vegetáriánusoknak, külön a húsevőknek, külön a szeszkazánoknak, külön az absztinenseknek, külön a gazdagoknak, külön a szegényeknek, külön a soványaknak, külön a kövéreknek, sőt mi több: külön hely a textileseknek, akik még nem tudtak ide beilleszkedni ilyen hamar és kicsi lelkivilágukat bántja a pőreség...
ÁÁÁÁÁÁÁ!!!
Sajnálom, hogy a látogatásotok időpontja éppen egy ilyen "sűrű" hétvégére esett, és emiatt pihenési probléma adódott. Ezzel együtt hadd szólok jó előre, hogy ha megérem, 10 év múlva ünneplem az 50. születésnapomat, ha lehet még zajosabban.
Ne mondd, hogy nem szóltam idejében...

regos71

Nekünk nagyon tetszett a múlt hétvége és alig várjuk, hogy legközelebb is le tudjunk menni. Csodás hely. Smile

ebatho

Tisztelt MNE Tagok, Elnökség, Teleplakók és Strandvendégek!

Kénytelen vagyok hozzászólni, hogy ne maradjon egyedül a kisgyermekes házaspár, hiszen ők kimondták amit egy naturistának ki kell mondani.
A véleményemet egy másik fórum témában már régebben leírtam a programokkal kapcsolatban, külön kifejtettem a bulikkal kapcsolatos gondolataimat Takaró Szilvia elnök asszonynak is, Tudom, hogy nagyon sokan vannak akik úgy gondolkoznak ahogy én, többen mint akik a bulik mellett törnek lándzsát, mégis hallgatnak (félnek, megalkusznak,közönyösek???). Mert a hétköznapokban ez valóban egy naturista kemping, a hétvégeken azonban átváltozik egy nudista vigalom negyeddé. Valóban itt csak két lehetőség van, befogni a fülünket és a szánkat, vagy elmenni a kempingből??

Mert mit lehet itt tenni, hiszen ahelyett, hogy elnézést kérnénk, hogy másokat zavartunk, még ki is oktatjuk a szegény reklamálót. Hát mit képzel az, aki idejön, csak nem ő fogja megmondani, hogy ki bulizhat, meddig, és milyen hangerővel? Igen, ez egy naturista viselkedés!

Hát én most elnézést kérek a(zok) helyett is aki(k) ezt nem tetté(k) meg, hogy tönkretették a kisgyermekes házaspár hétvégéjét, és még sok mindenkiét!!!

Kedves Barnabás! Meg tudnád mondani hányan voltatok azon az ominózus születésnapi estén sacc per kb.? Egyébként isten éltessen így utólag is!

Bathó Endre

Nem mi választottuk, hogy meztelenek legyünk ! Mi így születtünk !

Szeretnél a saját vízparti telkeden nyaralni a Naturista Oázis Kempingben ?

Szeretnél egy saját vízparti telket, ahol nyugodtan napozhatsz meztelenül mert nem bámul a szomszéd ? Szeretsz meztelenül úszni és kerékpározni ? Naturista vagy és szereted a természetet? Gyere és bérelj nálunk területet. Ez egy természetközeli és családbarát kemping. Nézd meg a galériánkat és a terület bérlési feltételeket vagy keress meg bennünket Délegyházán.

For English version please click on the banner below

Legyél te is MNE tag !

MNE tagként kedvezményesen veheted igénybe a Naturista Oázis Kemping és a hazai naturista társzervezetek szolgáltatásait, programjait. MNE tagként kempingünkben 30% kedvezményt kapsz, emellett a magyarországi naturista társszervezetek 10% kedvezményt adnak a belépőkből. Te még nem vagy naturista ? Gyere és ismerkedj meg a naturizmussal nálunk. Yes 3Yes 3

Magyar Naturisták Egyesülete

2337 Délegyháza
Naturista part 1318
E-mail: mne(kukac)naturista.hu
Adószám: 19573690-1-13
Cégjegyzékszám: 00-19-573690

Telefon

Telefon: +36 24 512 845

Mobil: +36 70 248 8980

Naturista Oázis Kft.

2337 Délegyháza
Naturista part 1318
E-mail: mne(kukac)naturista.hu
Adószám: 11937458-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-083718